6 Maart 2021 – En hoe zit dat dan met Corona?

Hallo allemaal, 

Ik ben super, super blij en opgelucht dat de inzamelingsactie zo goed loopt. Ik heb ontzettend veel lieve en hartverwarmende berichten gehad. Ik krijg natuurlijk ook heel veel vragen en dan vooral over corona. Zoals de vraag: “Mag je wel naar Rusland met deze corona pandemie?” en “Hoe zit dat eigenlijk met MS en corona, ben je extra kwetsbaar?” 

Als eerste, de vraag: Stel dat ik nu corona krijg? Ik neem natuurlijk medicijnen die mijn immuunsysteem onderdrukken. Loop ik dan extra risico? Inmiddels zijn er onderzoeken geweest, waaruit blijkt dat mensen die hetzelfde medicijn gebruiken, niet meer risico lopen op een zwaarder verloop van corona. Goed nieuws natuurlijk en dat gaf mij na de eerste maanden vorig jaar ook wel geruststelling. Het grootste risico is echter dat door de hoge koorts, die je bij corona kan krijgen, de MS getriggerd kan worden en ik dus een nieuwe achteruitgang zou kunnen krijgen.  Daar zit ik natuurlijk niet op te wachten en ik ben daarom nog steeds heel voorzichtig. Ik vind het dan ook spannend dat Lianne deze week weer naar de middelbare school gaat, terwijl de besmettingen oplopen. Hopelijk gaat het allemaal goed. 

Voor Rusland is het natuurlijk een heel ander verhaal. Het was lang niet mogelijk om de behandeling in Rusland te doen. Er werden geen visa uitgegeven. Dit was waarschijnlijk niet alleen corona gerelateerd, maar ook deels politiek. Sinds 1 februari worden gelukkig weer patiënten uit Nederland behandeld, momenteel zijn in Moskou zelfs 3 Nederlanders en komende maanden gaan er nog meer mensen. Er is onderling veel contact via social media over wie wanneer gaat en het is super fijn dat er al zoveel ervaring is. Ik kan zelf op 6 juli terecht. Dat is al best snel en komt ook steeds dichterbij. Als ik dan terug kom, hebben Lianne en Veere nog 3 weken zomervakantie. Ik heb dan iets meer tijd om mijn immuunsysteem weer op te bouwen, voordat zij weer naar school gaan.  

Er zijn momenteel veel restricties vanuit het ziekenhuis. Zo word je bij aankomst op het vliegveld direct naar het ziekenhuis gebracht voor een Covid-test en mag je daarna het ziekenhuis terrein niet meer verlaten. Bezoekers mogen het terrein niet op. Ons plan om met het hele gezin naar Moskou te gaan, wordt dan ook lastig. Volgens de huidige regels kan iemand mij brengen en ophalen en vervolgens staan zwaaien vanaf het hek. Dat is natuurlijk niet echt een fijne situatie, maar ik wil het ook niet uitstellen. We weten immers niet voor hoe lang. Ik weet wel dat er in het ziekenhuis een groep medepatiënten is, die elkaar goed ondersteunt. En met een goede wifi-verbinding kunnen we veel videobellen. Het blijft nu dus nog even spannend hoe het precies gaat lopen.  Maar zoals het nu gaat, blijft 6 juli in ieder geval staan! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Doneer nu

Help je mee? Doneer dan nu. Hierdoor kan ik straks naar Moskou voor de HSCT-behandeling. 

ValutaBedrag

 

Doneer nu

Via deze QR-code kun je gemakkelijk een donatie overmaken via Tikkie.