21 April – Streefbedrag gehaald!

Hallo allemaal, 

Wat een week! Dit gaat een lange blog worden, want er is ontzettend veel gebeurd. Eerst het geweldige nieuws dat het streefbedrag is gehaald! Ik ben zo blij dat ik nu zonder zorgen over geld de behandeling kan gaan doen. Ik wil dan ook iedereen bedanken voor jullie bijdrage!  

Afgelopen week waren eindelijk de lang verwachte sponsorlopen en fietsactie. Het begon op maandag 12 april met de sponsorloop van bovenbouwgroepen het Wolvenwoud en de Zevensprong en op vrijdag 16 april mocht het Praathuis van start. Om het allemaal corona proof te houden was de sponsorloop tijdens de gymlessen en mochten er geen ouders bij kijken. Maar de organisatie was in erg goede handen bij Veere en haar vriendinnen. De kinderen konden stempels verdienen door natuurlijk rondjes te rennen, maar ook een voetbalparcours te lopen en een stokpaardjes parcours met hindernissen. Van de meester hebben we gehoord dat zij bijna alles zelf hebben geregeld. Van parcours uitzetten met complete plattegronden, presentaties over de activiteiten, het regelen van stempelaars en nog een keer posters ophangen om iedereen te helpen herinneren dat het er bijna aan zat te komen. Er kwam een hoop organisatietalent naar boven. Ik vind het is ook mooi om te zien dat ze iedereen in hun enthousiasme hebben meegekregen. De kinderen hebben ontzettend hun best gedaan om veel sponsoren te vinden met een geweldig resultaat! Ze hebben samen ongeveer 3000 euro bij elkaar gelopen!  

Zaterdag 17 april was dan de kers op de taart. Vriendinnen van mij hebben de actie bedacht om met zoveel mogelijk mensen de afstand naar Moskou te fietsen. Verspreid over Nederland kon iedereen door het hele land een afstand fietsen in kleine groepjes. Mijn familie in Friesland had een aantal teams gevormd en vrienden vetrokken door het hele land, van Valkenburg, Amersfoort, Nijmegen, Rotterdam tot Oegstgeest. De meeste teams op de racefiets, maar ook op de e-bike en mountainbike en zelfs op gewone stadsfietsen. Ik vond het prachtig om te zien dat zoveel mensen zich hebben ingezet om er een geweldige actie van te maken. Er is dan ook ontzettend veel geld met deze actie opgehaald. Meer dan 10.000 euro!  

Door deze laatste twee acties is er zo’n ongelooflijke eind sprint gemaakt in donaties, dat we de 60.000 euro ruim hebben gehaald!  

Afgelopen zaterdag tijdens de live stream zou alleen het startschot van de fietstocht gegeven worden, maar als grote verrassing kreeg ik al een cheque overhandigd van 60.000. Meestal ben ik vrij nuchter, maar dit was toch een emotioneel moment voor me. Ik kan nog altijd niet echt geloven dat binnen twee maanden het volledige bedrag is opgehaald. En dat zoveel lieve mensen hebben gedoneerd, ook mensen die mij helemaal niet kennen. Zoveel mensen die meeleven en mooie berichten hebben geschreven bij de donaties op de site en via email. Daar mag je dan ook wel emotioneel van worden, dacht ik zo.  

Na die geweldige verrassing kon dan toch echt gestart worden met de fietstocht. Door het hele land stonden alle teams te popelen om te gaan, ook om dat het best nog koud was. Voor ons huis vertrokken Alexander en Lianne voor een mooie mountainbike tocht en ook Team Oegstgeest vertrok op de racefiets. We kregen de hele dag door foto’s van alle teams binnen en voor onze deur hadden we koffie met tompoezen voor degenen die langs Oegstgeest zouden komen. Super leuk dat ondanks het niet samen kunnen fietsen er zo toch een “samen” gevoel ontstond. Na een lange rit vanaf Nijmegen kwamen Loïs en Marleen aan het eind van de middag in Oegstgeest aan en konden we de dag met hun feestelijk afsluiten.  

Ik wil alle mensen die hebben geholpen om de acties mogelijk te maken en gedoneerd hebben bedanken voor alle steun. Maar speciaal Fleur en Stefanie, mijn dreamteam bestuur van de Stichting. Zij hebben afgelopen maanden ontzettend veel energie en tijd gestoken in de crowdfunding en hebben alle hobbels op de weg gladgestreken  

Ik vertrek 6 juli samen met Alexander naar Moskou.  Het komt steeds dichter bij, dus de spanning neemt wel toe. Binnenkort schrijf ik meeover alle voorbereidingen, maar nu eerst genieten van het resultaat!  

Karin 

Eén reactie op “21 April – Streefbedrag gehaald!”

 1. Leonie schreef:

  Lieve Karin,

  Wat super fijn dat het zo snel gelukt is om het geld bij elkaar te krijgen.
  Wens je heel veel kracht en sterkte toe met de laaste voorbereidingen.
  Ik zal via Steef vast wel horen hoe het gaat in Moskou en zal dan ook aan je denken en je positive energie sturen.
  Wat ben je een kanjer dat je deze stap zet. Mega veel succes met alles.
  Liefs van Leonie Boers

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Doneer nu

Help je mee? Doneer dan nu. Hierdoor kan ik straks naar Moskou voor de HSCT-behandeling. 

ValutaBedrag

 

Doneer nu

Via deze QR-code kun je gemakkelijk een donatie overmaken via Tikkie.