1 juni – Voorbereidingen

Hallo allemaal,

Het is weer de hoogste tijd voor een blog. Na het geweldige nieuws dat we het streefbedrag hebben gehaald, kon ik me helemaal richten op de voorbereiding. Als eerste hebben we de vliegtickets geboekt. Alexander en ik vliegen 6 juli naar Moskou. Helaas mogen de kinderen nog steeds niet mee vanwege Covid restricties. Dat was toch wel even een momentje. Het eerste grote geld uitgeven voor de behandeling. Het gaat nu echt gebeuren! Ondertussen heb ik regelmatig contact met het ziekenhuis in Moskou. Elke vraag wordt binnen een dag beantwoord. Dat geeft een erg prettig gevoel. Ik lees trouwens van veel patiënten die daar zijn geweest, dat de verzorging in het ziekenhuis echt top is. Momenteel zijn er ook een paar Nederlanders en ik heb inmiddels contact met een Nederlandse die ook op 6 juli begint.

We hebben samen met Fleur en Stefanie gevierd dat de crowdfunding was geslaagd. De fles bubbels, die al vanaf de start klaar stond, is open getrokken en in de tuin hebben we nagepraat over de mooie acties en het geweldige resultaat. Zij kwamen als verrassing nog met 4 dezelfde pyjama’s met het logo van de stichting. Erg grappig om allemaal dezelfde aan te hebben. En nee, daar gaan we geen foto’s van delen.

Binnenkort heb ik een afspraak met een hematoloog hier. Zij gaat mij begeleiden als ik weer terug ben. Ik heb begrepen dat zij ook al andere patiënten heeft begeleid, die deze behandeling in het buitenland hebben gedaan. Na terugkomst moet regelmatig mijn bloed worden gecontroleerd en ik heb dan ook een aanspreekpunt, mocht er iets niet goed gaan.  Ik ben echt superblij met mijn neuroloog en de medewerking van het ziekenhuis. Ik lees daar wel andere verhalen over.

Ook hebben we inmiddels twee bezoeken aan een haarhuis gebracht. Mijn haar gaat uitvallen en in Moskou doen ze niet moeilijk. Ze scheren het al af voor de chemo begint in verband met de hygiëne tijdens de isolatie. De eerste keer heb ik al een aantal pruiken gepast en ook wat mutsjes en sjaals. Best wel raar eigenlijk. Toch een beetje confronterend dat mijn dikke bos haar er straks af gaat. Maar het is maar tijdelijk, dus gewoon even wennen. Alexander stelde al voor dat we met het hele gezin het haar er af zouden halen, maar dat vonden de meiden toch weer niet zo’n goed plan…
Ik wist het al wel, maar ik bleek een groter hoofd dan gemiddeld te hebben. Dus hebben ze toch maar wat modellen besteld, die mij beter zouden kunnen passen. Ik heb bij de tweede afspraak een mooi model uitgezocht. Deze lijkt best op mijn huidige haar, dus ik ben benieuwd of mensen het straks zien. Ik heb ook veel mutsjes en sjaals gepast. Zelfs een mooie oranje. Dit was niet echt mijn kleur, maar toch even geprobeerd. Als ik straks in isolatie zit beginnen de Olympische Spelen. Wat dit betreft zullen sommige mensen wel jaloers zijn. Ik kan dus 10 dagen lang de Spelen helemaal volgen. Ik vind het altijd mooi om alle verschillende sporten te zien, dus daar ga ik lekker van profiteren. Een oranje mutsje was dan leuk geweest, maar ik ga toch maar iets anders in oranje meenemen.

Tussen alle voorbereidingen door heb ik ook mijn eerste corona vaccinatie gehad. Mijn tweede krijg ik nog 24 juni. Ik dacht eerst dat vaccineren niet veel zin zou hebben. De hematoloog hier en de arts in Moskou geven alleen allebei aan dat er wel iets in het geheugen van mijn immuunsysteem blijft zitten en raadden aan om hem wel te nemen. Waarschijnlijk hoef ik dan een paar maanden na de behandeling nog maar één vaccinatie om de antistoffen weer op peil te brengen en ben ik in ieder geval nu al beter beschermd.

Op mijn werk ben ik nu bezig zoveel mogelijk af te ronden en over te dragen aan collega’s. Ik ben er straks toch een paar maanden uit. Hoeveel is nog een beetje onduidelijk. Dat is bij iedereen anders. Het is mooi om verschillende collega’s te spreken, maar ook raar om dan op het eind te zeggen: “Tot over een paar maanden”. Het voelt goed dat iedereen mij zo steunt en met me meeleeft. Dat geeft een hoop positieve energie. Nog iets meer dan een maand en dan vliegen we al naar Moskou!

Karin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Doneer nu

Help je mee? Doneer dan nu. Hierdoor kan ik straks naar Moskou voor de HSCT-behandeling. 

ValutaBedrag

 

Doneer nu

Via deze QR-code kun je gemakkelijk een donatie overmaken via Tikkie.