20 juli – Chemo dagen
Hallo allemaal
 
Een paar dagen geleden op vrijdag begonnen de chemo-dagen. Ik heb wel op social media gepost, maar de chemo hakte er toch stevig in en ik had nog weinig energie om een blog te schrijven. Daarom heb ik dus wat gekopieerd en een klein overzicht gemaakt van de afgelopen dagen.
 
Dag 1 De eerste dag chemo op vrijdag ging vrij vlot.  Maar uiteindelijk bleek het toch zwaarder dan verwacht. De chemo sloeg me behoorlijk plat, dus de stappen van bed naar wc waren wel voldoende. De chemo doet ook echt wat met je hersenen. Lastig om te concentreren, dus ik heb voornamelijk liggen doezelen. Ik heb gelukkig wel goed kunnen eten en ben niet heel misselijk geweest. De slaappil hielp vannacht niet echt, dus een onrustige nacht.
 
Dag 2 Vanochtend weer mooi wakker worden met een cadeautje voor dag 11. En maar even naar buiten voor kleine wandeling en relaxen op een bankje en vervolgens direct weer aan het infuus. Ben benieuwd hoe deze binnen komt. Er gebeurt in ieder geval wel wat in mijn lijf. Ook dag twee blijkt weer een pittige dag. Het eten is al af en toe doorbijten, maar nu was de smaak er wel helemaal af, dus maar aan de crackers met pindakaas en proteïne shake. Helaas wel wat misselijk. Veel geslapen en het maar laten komen zoals het gaat. Soms een energie moment, dan weer een instort moment. ‘s Avonds hebben Denise en ik nog een korte zombie wandeling gemaakt.
 
Dag 3 Vannacht gelukkig goed geslapen en vanochtend kwam er nog een mooi pakketje uit de cadeautas.
Hij tikt… Dus misschien uiteindelijk toch tegen de muur. 😂
 
Vanmorgen weer wat fitter en onze ochtend wandeling weer gehad. En weer ingeplugd voor dag 3 van 4!
 
Dag 4 De 4e en laatste dag van de chemo. Die viel best even tegen. Misselijk, beroerd en eetlust weg, dus super slap. En dan krijg je ook nogal bijzonder eten voorgeschoteld, dus heb voornamelijk crackers en yoghurtjes zitten eten. Ik heb als een oud omaatje nog wat over het terrein gelopen met bankjes tussendoor. Chemo doet toch ook wat raars met je hoofd. Ineens gekke dromen en stemmen. Gelukkig niets ergs maar wel vooral raar. Dus ogen dicht en maar veel slapen. Gelukkig kreeg ik tussendoor allemaal lieve berichten van iedereen met “good vibes”. Die geven dan echt even een vrolijke lach op mij gezocht. Zooo blij mee. 😘 
Ik ben ook erg blij met alle lieve kaarten die iedereen geschreven heeft en die hier nu mooi op mijn kamer staan. Af en toe weer even lezen geeft een lach op mijn gezicht.
Gisteravond konden we gelukkig weer even naar buiten. Heerlijk met Denise zitten bedenken wat voor heerlijke maaltijden we gaan maken als we weer thuis zijn. 😂

Chemo is klaar! De chemo is gelukkig klaar. Vandaag was testdag en zogenaamde rustdag. ECG-gehad, bloed afgenomen. Alles ziet er goed uit. Vandaag kreeg ik nog wat ondersteunende infusen en dan krijg ik morgen mijn stamcellen terug! Dat vind ik nog wel even spannend, maar dan kan mijn nieuwe ik weer opbouwen!

De rustdag heb  ik voornamelijk gebruikt om te slapen, slapen en slapen en zijn we vanavond geeindigd met een oma-walk over het terrein vol mooie bloemen. Volgens dr. Fedorenko doet de chemo nu echt zijn werk en merk je pas een paar dagen na de stamceltransplantatie de opbouw. Nu eerst maar laten komen zoals het komt en veel slapen. Voor morgen staat cadeautje 15 al klaar!

Karin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Doneer nu

Help je mee? Doneer dan nu. Hierdoor kan ik straks naar Moskou voor de HSCT-behandeling. 

ValutaBedrag

 

Doneer nu

Via deze QR-code kun je gemakkelijk een donatie overmaken via Tikkie.