1 oktober – Twee maanden thuis
Hallo allemaal,
 
Ik ben nu bijna twee maanden thuis. De vorige keer schreef ik dat ik langzamerhand steeds meer energie kreeg. Helaas had ik afgelopen maand een behoorlijke terugval in energie en last van mijn zenuwen. Ik dacht dat ik gewoon teveel had gedaan, maar ik had toch ook een klein blaasje op mijn lip. Nu heeft 80% van de bevolking het virus in zich dat koortslippen veroorzaakt. Als je genoeg weerstand hebt, is dat geen enkel probleem, maar bij mij was dit waarschijnlijk de oorzaak van mijn plotselinge energie dip. Dus na overleg met de huisarts en hematoloog ben ik toch maar met medicatie begonnen. Na een week kon het opbouwen weer beginnen en ik zit nu weer op het niveau van een paar weken geleden.
 
Het gaat gelukkig wel de goede kant op. Ik ben weer meer gaan bewegen. Sporten houdt in dat ik een paar minuten op de crosstrainer sta en daarna pilates en kracht oefeningen doe, in totaal bijna een half uur. Ik ga ook bijna elke dag even een half uur wandelen. Ik moet dit rustig opbouwen, omdat ik anders een paar dagen last van mijn benen heb. Het is bekend dat fysiek trainen goed is voor je hersenen en ik merk dat ik steeds meer aankan.
 
Mijn haar lijkt nu eindelijk weer wat te groeien! Al is het nog geen gelijkmatige groei en is het bijna wit. Tja, binnenkort de tondeuse er maar over halen. En dan maar wachten op de donkere krullen. Ik heb ook nogal maffe nagels. Er zit een witte streep op mijn nagels. Waarschijnlijk is tijdens de behandeling in Moskou door de chemo de nagelgroei niet goed geweest.
 
 
Cognitief heeft de chemo ook wat invloed. Ze hebben het wel over chemo-brain, maar in combinatie met een MS-brain krijg je maffe effecten. Ik doe soms nogal knullige dingen, zodat ik me achteraf afvraag waar ik zat met mijn hoofd. Dit heeft ook allemaal tijd nodig. Momenteel is het achter de computer zitten nog erg vermoeiend en kost het veel energie om me te concentreren. Het is belangrijk om eerst fysiek te trainen en dan komt de rest vanzelf wel.
 
De normale gezinsperikelen gaan gewoon door. Inmiddels zijn Lianne en Veere allebei verkouden en grieperig geweest. Vervelend natuurlijk, maar gelukkig geen corona en het goede nieuws is dat ik de verkoudheden niet heb overgenomen.  Mijn weerstand is dus inmiddels best goed. Dat is toch wel een geruststelling.
 
Kortom, mijn lijf is hard aan het werk om te herstellen.
 
Karin

Eén reactie op “1 oktober – Twee maanden thuis”

  1. Im very pleased to find this site. I need to to thank you for ones time for this particularly fantastic read!! I definitely really liked every part of it and I have you bookmarked to see new information on your site.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Doneer nu

Help je mee? Doneer dan nu. Hierdoor kan ik straks naar Moskou voor de HSCT-behandeling. 

ValutaBedrag

 

Doneer nu

Via deze QR-code kun je gemakkelijk een donatie overmaken via Tikkie.