23 december – Kerst

Hallo allemaal,

De laatste blog is al weer van enige tijd geleden. Er was ook eigenlijk niet veel bijzonders te vertellen. Alleen dat ik met ups en downs herstel. Ik heb wel wat updates gedeeld op social media. Ik plaats deze nu ook in de blog omdat niet iedereen social media gebruikt.

9 december

Mijn haar bedekt eindelijk weer mijn hoofd! Het is een stuk warmer. Buiten draag ik nog wel een warme muts. De kleur is nog wat onduidelijk maar er zitten ook grijze plukken tussen… Ik hoop dat mijn oude kleur nog weer terug komt. Mijn kracht is weer zoals voor de behandeling en het positieve is dat ik merk dat ik sneller herstel van een fysieke inspanning. Ik kon na een training soms 3 dagen last van zenuwpijn hebben, maar nu eigenlijk niet behalve normale spierpijn. Ik ben deze week weer begonnen met werken. Cognitief gaat het herstel langzamer, dus nu maar 1 uurtje op dagen dat ik normaal werk. Je moet ergens beginnen. Mijn mail is al doorgespit.

Vorige week heb ik ook mijn 3e vaccinatie gehad. Nu maar hopen dat ik antistoffen aanmaak. Dat gaan ze over een maand meten. Nu heeft dat nog weinig zin. Ik heb wel van de hematoloog te horen gekregen dat als ik Covid oploop dat ik dan het ziekenhuis moet bellen. Ik kan dan antistoffen toegediend krijgen via een infuus. Dat vind ik eigenlijk wel een geruststelling. Op de scholen gaat het nog steeds rond en ik wil mijn dochters graag zonder zorgen laten gaan.

Afgelopen periode heb ik energie gehaald uit de leuke dingen. We zijn een paar dagen naar Vlissingen geweest, maken (bos)wandelingen, hebben Sint gevierd met z’n viertjes en nu komt de gezellige kerstperiode eraan. Tijd om het huis weer in kerst sfeer te brengen.

18 december
Zo vertel je de ene dag dat alles de goede kant op gaat en zo stort je een dag na het bericht in. Ik had een aantal beroerde nachten en verschillende MS-klachten speelden weer op. Het is net of ik weer 2 maanden terug ben geworpen. Mijn hoofd is weer mistig, ik ben weer sneller moe en heb last van zware armen. Ontzettend balen en alles begint natuurlijk te spoken in mijn hoofd. Heb ik dit teveel gedaan, of heb ik met Sinterklaas toch teveel pepernoten en chocola gehad? Of heeft die vaccinatie toch nog invloed? Ik ben natuurlijk ook weer wat begonnen met werken, was dat dan te vroeg? Of is het toch dat rotweer. Ik heb in de donkere dagen voor kerst altijd wel een dip. Gelukkig zijn het geen nieuwe klachten, dus dat stelt wat gerust. Het is bekend dat patiënten na 4 maanden vaak een terugval hebben. Na 4 maanden zijn alle boostermedicijnen, waar je energie van zou kunnen krijgen, wel uit je lijf.

Genoeg om over na te denken dus. Het gaat langzaam weer wat beter, maar ik ben nog niet weer waar ik vorige week was. Waarschijnlijk zit ik toch echt in die achtbaan net op een laag punt.  Het is ook bekend dat die achtbaan wel een jaar kan duren, dus daar moet ik mezelf mee gerust stellen. Ups en downs en geduld… Ik ga komende weken weer door met werken aan herstel. Door bijvoorbeeld fijne wandelingen te maken. Nu nog verzinnen wat we allemaal kunnen doen tijdens de lockdown.

23 december
Kortom, de afgelopen weken waren niet helemaal zoals verwacht. Maar het gaat wel steeds wat beter. Mijn energie komt terug en mijn hoofd wordt helderder. Nu zitten we door de lockdown gezellig met zijn allen thuis. Al baalt natuurlijk iedereen dat onze plannen voor de vakantie in het water zijn gevallen, maar we gaan er wel wat van maken. Spelletjes doen, puzzelen, schilderen en natuurlijk Netflix kijken. En hopen op sneeuw. Vorig jaar werd iedereen daar ook erg blij van.

Ik wens iedereen fijne Kerstdagen en een vrolijk 2022!

Karin

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Doneer nu

Help je mee? Doneer dan nu. Hierdoor kan ik straks naar Moskou voor de HSCT-behandeling. 

ValutaBedrag

 

Doneer nu

Via deze QR-code kun je gemakkelijk een donatie overmaken via Tikkie.