14 maart 2022 – Moskou en MRI uitslag
Hoi allemaal,
 
Iedereen volgt natuurlijk de continu afschuwelijke nieuwsberichten uit de Oekraïne. Het is niet te geloven dat Rusland is binnen gevallen. Ik vind het nu vrij bizar dat ik afgelopen jaar in Moskou was. Ik heb daar lieve Russen leren kennen die dit ook absoluut niet willen. Veel van hen hebben nauwe banden met Oekraïne. Dr. Fedorenko bijvoorbeeld is half Oekraïens. Zijn vader woont in Kiev. Dit is puur de oorlog van Poetin.
Op dit moment zitten 8 Nederlanders in Moskou voor de behandeling. Hun behandeling gaat gewoon door. Er zijn natuurlijk grote zorgen over het vervolg en hoe ze na de behandeling terug kunnen komen. Nu is het nog mogelijk om via Turkije terug te vliegen, maar niemand weet hoe het de komende tijd gaat lopen. Gelukkig krijgen deze mensen veel ondersteuning vanuit NL. Laten we hopen dat ze veilig terug kunnen keren.
En dan nu het goede nieuws. Mijn MRI is stabiel!
Na een paar weken uitstel vanwege een kapot apparaat, kon afgelopen vrijdag dan toch de scan worden gemaakt. Vanmorgen heb ik de uitslag gekregen van mijn neuroloog. Hij heeft de laatste scan naast de beelden uit Moskou gelegd en er zijn geen veranderingen te zien. Ook mijn bloedwaarden gaan de goede kant op. Ik ben zo blij dat ik nu zonder medicijnen niet achteruit ga. Ik heb de afgelopen jaren 3 verschillende types geprobeerd en laten we zeggen dat ze naast de bijwerkingen niet even succesvol waren. Mijn neuroloog geeft ook aan dat ik gelukkig op tijd naar Moskou ben gegaan. Natuurlijk zal de schade die al is ontstaan niet weggaan, maar geen achteruitgang is zoveel waard. We hebben ook even gesproken over de HSCT-mogelijkheden voor patiënten in NL. Op dit moment is het goed gekeurd door de neurologenvereniging en door het Zorginstituut Nederland. Ze zitten alleen al een aantal maanden te wachten op de goedkeur van de verzekeringen. We voelden de frustratie bij de arts omdat het niet opschiet. Zeker nu de route naar Moskou ook zo goed als afgesneden is.
Natuurlijk is er afgelopen maand meer gebeurd. Zo heeft mijn hele gezin corona gehad behalve ik. Het is echt raar, maar ik ben wel erg blij dat ik het niet heb opgelopen. Gelukkig viel het bij hun mee. Ik voel me nu wel een stuk veiliger. Ik ben afgelopen week voor het eerst naar mijn werk bij Siemens Energy geweest. Super leuk om daar weer te zijn. Mijn collega’s moesten wel 3x kijken wie die nieuwe vrouw met dat korte haar was. Erg grappig.
We mochten ook eindelijk na de corona isolatie erop uit.  Zo hebben we een middagje vogels gespot in Avifauna. Deze periode genieten we ook vooral van het heerlijke weer. Wie wordt er niet blij van deze zonnige dagen? Lekker fietsen, wandelen en achter het huis zitten. Op naar een mooie lente!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Doneer nu

Help je mee? Doneer dan nu. Hierdoor kan ik straks naar Moskou voor de HSCT-behandeling. 

ValutaBedrag

 

Doneer nu

Via deze QR-code kun je gemakkelijk een donatie overmaken via Tikkie.